Dierenverzorging

Iedereen heeft tegenwoordig huisdieren, waar ook uiteraard voor gezorgd moet worden. Als je geen huisdieren hebt ken je vast wel iemand die huisdieren heeft of andere beesten in zijn of haar omgeving heeft waarvoor gezorgd moet worden. Een dierenverzorger is een persoon die voor zijn beroep of hobby (óf in enkele gevallen op vrijwillige basis) voor verschillende dieren zorgt. Hierbij gaat het om de leefomgeving van de beesten schoon houden, het eten geven en andere verzorgingstaken.

Een voorbeeld van een dierenverzorger is een medewerker van een dierentuin, hierbij gaat het om werkzaamheden zoals schoonmaakwerk, het verzorgen van verschillende verblijfplaatsen en het voeren van de beesten. Een dierentuin is eigenlijk een gevangenis voor dieren, dit neemt niet weg dat veel dieren een prima leven hebben maar eigenlijk horen ze allemaal in de vrije natuur te leven. Sommige beesten worden ook in gevangenschap gehouden vanwege kans op uitsterven en vanwege de verbrede bedreigde diersoorten. Echter kunnen beesten die al in een dierentuin leven niet zomaar weer de vrije natuur in vanwege de kennis die een beest mist. Als het beest vrijgelaten zou worden zou deze dood gaan door gebrek aan eten, want ze weten niet hoe ze eten moeten vinden of moet jagen op prooien. Verder komt er elke week een dierenarts langs in de dierentuin om bij alle beesten een kijkje te nemen of alles goed gaat met hen.

Om dierverzorger te kunnen worden moet je veel van dieren houden en daarnaast veel afweten van dieren, als dit niet zo is zal dit de werkzaamheden belemmeren. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het schoonmaken van hokken en de beesten eten geven. Dierentuinen of andere bedrijven waar dieren een rol spelen willen vaak mensen aannemen die het belangrijk vinden dat ze veel kennis, ervaring en wilskracht hebben of hier over willen beschikken.

DierenverzorgingDierenoppas

Een dierenoppas is een persoon die, vaak tegen betaling, voor verschillende dieren zorgt voor een bepaalde periode. Een voorbeeld van een dierenoppas is een pension voor jouw huisdier. Wat ook wordt gedefinieerd het gaat er om dat het een persoon is die voor bepaalde dieren zorgt, dit kunnen dus huisdieren zijn maar ook wilde dieren, in bijvoorbeeld een dierentuin. Verzorgers of mensen die op dieren passen hebben vaak een passie met beesten en vinden het leuk om voor de desbetreffende beesten te zorgen. Dit is echter ook nodig om echt een passie te kunnen uitoefenen op hun huidige baan of hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *